Una altre cosa important de Chengdu i de la tota la provinica de Sichuan es el menjar, de fet diuen que aqui podem trobar els millors plats de Xina, aixo si, sempre picants. Doncs resulta que estava passejant per un dels temples de la ciutat, quan una colla de gent (taiwanesos) comencen a parlar amb mi, i que si patatim patatam, anem cap a fer un mos, per provar tots junts aquesta cuina.
Primer fem com unes tapes, consistent amb pinxos sense coure, tallats molt prims i deixats reposar amb salsa. Despres vam atacar al tofu, amb retalls de bou i un punt de picant, i finalment, vam anar a sopar. El restaurant el van triar ells, un de molt bo (per sort no vaig veure la factura!) i vam tastar les especialitats, totes molt bones. Va predominar el tofu i el picant, pero vaja, molt bo.
L'endema em vaig disposar a veure mes ciutat, el centres comercials i la zona central (estatua de Mao inclosa), tot devorant pinxos al carrer. Son pinxos de tofu i/o carn, pero condimentat amb salses (picants) i el famos pebre de Sichuan.
Per acabar el meu personal rally culinari, em vaig adrecar a un restaurant per menjar el mes tipic del tipic, una perola immensa al mig d'una taula, amb trocos de carn de porc i despres mes carn i noodles per anar-hi tirant. La gracia del tema es que tot es va coent davant teu i els plats es van buidant paulatinament, al mateix ritme (inversament proporcional) que la camisa va quedant plena de "medalles"...
No comments:
Post a Comment