Monday, September 24, 2007

El sopar de la Greda supera les expectatives



El passat divendres vam fer el sopar de presentació de la Greda. El dia va començar accidentat perquè amenaçava pluja i vam decidir buscar un emplaçament alternatiu per l'acte, i ja ho sabeu, trucades al regidor per un espai alternatiu, avisar a la gent... A la tarda vam començar a preparar-ho tot i cap a les 7 tocades vam decidir fer el sopar al Núria. Corredisses amunt i avall per canviar les coses de lloc, fer pancartes anunciant els canvis, etc.




Poc a poc anava arribant la gent cap al Núria i s'anava emplenant. Més taules, més cadires, més coberts, més aigua, més vi... Finalment, no sé a quina hora, però amb uns cent comensals va començar l'acte polític. Un servidor va llegir el text de presentació de la Greda i, seguidament, en Xavi Sarrià ens va dedicar unes paraules d'ànim, parlant sobre la importància d'organitzar-se i de no perdre de vista mai quin és el nostre país (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó).



Acabada la part més política va començar el sopar, excel·lent per cert (quin arròs tan bo, un 10 per en Compte i la dona!) i la gent es va anar animant, entre got de vi i got de vi. Després, un cafetó (o carajillo), ratafia i galetes van acabar d'animar l'ambient, amb més de 100 persones sopant (n'hi ha que arriben tard). Aquí molts ja salvàvem el món...



Finalment, els Alerta Sometent i en Marc Muntanya ens van oferir un recital molt ben parit de cançons d'Olot versionades (brutal l'aigat d'Olot amb versió ACDC). A més de la festa que van portar, deixaven anar certs comentaris que feien la delícia dels i les assistents. A mig concert, els Maulets van fer una rifa solidaria amb la Greda de material independentista que va guanyar, curiosament, un maulet...




Cap quarts d'1 van acabar i en Guillem va fer de DJ un ratet mentres anàvem recollint. Finalment, vull destacar l'ambient que es va crear (Unitat Popular a la garrotxina) i sobretot, el nivell de militància exhibit per tothom, un 10.



Per cert, deixo el manifest en un comentari.

5 comments:

Ricard said...

Bona nit, gràcies a tots i a totes per haver vingut avui, aquí, per a conèixer i saber què és la GREDA col·lectiva i independentista. Gràcies també amb en Xavi Sarrià que ha fet l’esforç de venir fins aquí des de l’altre punta de país per tal d’acompanyar-nos en aquest nou projecte.

La GREDA neix com un col·lectiu que vol agrupar en un mateix nom i espai a joves, estudiants, treballadores i a totes aquelles persones amb sensibilitats cap a la justícia social, l’alliberament nacional i l’ecologisme. La GREDA pretén esdevenir un referent pels que volem fer un salt cap a un poble que visqui amb llibertat i valentia el procés de construcció nacional i de valors comuns.

La GREDA surt de la necessitat. Tenim la necessitat de revitalitzar la vida d’Olot i comarca i el seu teixit associatiu. Nosaltres entenem que només quan la societat civil està viva i organitzada un poble, una vila o un país pot avançar, sentint-se “ric i ple”. Des de la GREDA volem somniar la vila i els pobles que volem i començar a fer-los realitat.

Actualment estem en un moment en el qual hi ha un distanciament molt important entre la classe política i la societat civil garrotxina. Ens sentim enganyats per tota aquella sèrie d’iniciatives que teòricament ens havien de fer una comarca millor per viure. Per això la GREDA ha de ser l’altaveu que retransmeti totes les mancances i les necessitats, totes les il·lusions i les ganes d’aquelles persones que tenim el neguit i la voluntat de transformació, per a construir una comarca més lliure, responsable, coherent, solidària i viva. La GREDA ha de ser l’entitat que es mulli i que digui les coses tal i com les veu, sense embuts ni pressions de ningú, independentment del que això suposi.

Avui la GREDA ha fet el seu primer pas, però demà seguirà avançant cap a la construcció dels Països Catalans, la consecució d’una comarca millor per a tothom i l’establiment d’una societat de persones lliures. Per tot això necessitem de la vostra ajuda i col·laboració per tal de forjar un projecte més ampli i enriquidor.

No som il·lusos. Som lliures, som persones lluitadores, sinceres i utòpiques però és que a més a més ho sabem, en som conscients i no en reneguem. La utopia és el nostre horitzó i això és el que ens fa i ens farà avançar fermament. Finalment, i parafrasejant Joan Fuster, hem de tenir clar que tota la lluita ciutadana, social i política que no fem nosaltres, serà feta en contra nostra.

Moltes gràcies per la vostre atenció,

Visca la Garrotxa! Visca els Països Catalans! Visca la GREDA!

21 de setembre del 2007
Olot, La Garrotxa (Països Catalans)

Ricard said...

Taca brutal als pantalons... abans de llegir el text m'havia anat a rentar les mans i a falta de tovalloles........

Alba Danés said...

Iep, aquestes fotos em sonen!

Una gran vetllada, que serveixi perquè la Greda creixi amb molta energia!!

Endavant i fins aviat!!!

Anonymous said...

Molta sort a la Greda col·lectiva i independentista; un nou projecte que pretén fomentar i dinamitzar la participació associativa del municipi garrotxí!
Mil gràcies per oferir-nos conèixer una miqueta Olot i per obrir-nos casa teva; l'acte de presentació va ser molt digne i despertava molta il·lusió que és el més important.

Salutacions!!

SERGIBR said...
This comment has been removed by the author.