Saturday, May 26, 2007

Una turinada especial

A Olot per festes (i fora de temporada també) tenim la sana costum de fer la turinada. Això consisteix en una espècie de recorregut per diferents bars d'Olot i on es realitza una parada tècnica en cada un d'ells, per tal de fer el "respostaje". Doncs a Beijing, al final, semblava una mica això, una processó per diferents establiments que tenien en comú l'alcohol, la poca llum i música, amb la peculiaritat que la majoria obrien bàsicament de nit (Den, apart). Per tant m'he decidit a posar per escrit aquests locals, perquè si algú vol córrer per allà tingui una mica de noció de l'oci nocturn.

Primer de tot vull aclarir que jo em vaig moure sobretot a la zona est, entre el segon i tercer anell (com les rondes), més enllà d'aquí és Mordor (Hèctor dixit), per tant em vaig perdre tota la zona dels llacs i d'altres. Segon, posaré els noms en Pinyin, el sistema de transcripció fonètica xinès però amb accent de Beijing (com s'ha de dir els taxistes) i ho dividiré per zones. Per últim, dir que he seleccionat els que per mi van ser els millors llocs i sobretot aquells que recordava el nom i/o la direcció.

Porta nord de l'estadi dels treballadors (Gong ren bei mer)

Mix: Aquest està ben bé a la porta. Està bé a partir de les tres. Força pijet i no barat. Sempre força ple, animadet i força xinesos.

Nanjie i Red Ball: estan a davant de la porta, l'altre costat de carrer, has de passar una entrada i arribar a un espai obert (sí sí, al mig de la ciutat!!!). Molt barat (un euro el cubata), ambient més fiestero i molt d'occidental. Bon lloc per anar a fer els primers beures. El Red Ball està al costat i és on es juga una de les lligues de futbol aficionat. Hi han més locals, destacant una sala de concerts rollo alternatiu, però has de pagar entrada.

Alfa: sortint de la porta d'entrada d'aquesta zona, mirant l'estadi, vas a mà esquerra i el primer trencant amunt (a l'esquerra). Local fashion, remodelat, festes puntuals (anys vuitanta els divendres?), força barat (cubata 2.5€), ambient variat i amb més occidentals que autòctons. Fins a les 3 i pico.

Porta oest de l'estadi dels treballadors (Gong ren xi "mer")

Hi ha una renglera de discos, totes son fashions, cares i pijes, però son un bon lloc per acabar la nit el dia que vas de sofisticat. Molta xinesa boja i autòctons amb pasta. Destacaríem el Cargo i el Baby Face.

Sanlitun

Aquest és el lloc de festa de referència i on hi ha la majoria de bars, sobretot freqüentats per occidentals. Pots trobar-hi de tot.

Blue, Cheers, China Dolls: Aquests estan situats a un carrer del costat i tots al mateix edifici. El Cheers està bé per anar a fer una birreta, no és barat, parlar o fer un billar. El Blue és més rollo Chill out, sofas i tal. Música més fluixeta, però amb zona per ballar. Bon lloc per sí ja tens el rollet fet i vols xerrar. La drift surt a compte. El China Dolls és un dels meus preferits, és car (cubata 6 o 7€), música tecno, molta genteta ballant. Adient per acabar la nit.

Kai: bar situat prop de l'edifici anteriorment anomenat i un altre dels preferits. És un local de dues plantes, la de dalt amb sofàs i la de baix per beure i/o ballar. Música bona i variada, genteta ballant els findes i sinó pots fer una copa a baix. Barat (cubata 1€). Alguna xinesa boja també...

China Girls: situat a davant de l'edifici, no pensar malament amb el nom. Està bé perquè és barat i pot ser un bon lloc d'aprovisionament, però res de festa!

Browns i Salsa Caribe: a davant del carrer de Sanlitun veureu un edifici que posa Pacific Blue, doncs per allà dins del "complex". Bars carots, però amb marxa. Al Browns hi ha molta barreja i fan el dia de les dones, que no paguen, per tant és interessant anar-hi amb alguna pq tu tampoc pagaràs! Música que està bé. El Salsa Caribe és l'ambaixada sudamericana a Beijing. Els fills i filles dels representants van allà a ballar reggeton (i cullons com ballen!).

Chao Yang Gong "Yuer"

Black Sun: està a la porta est (Xi "mer"). Lloc per fer unes copes abans de sortir o quan surts de classe (està al costat de la meva acadèmia). Ni car ni barat. Molt d'occidental.

2 Kollegas (liang ge pengyou): una perla situada a Chaoyang Gong "yuer", 21 Liang ma qiao, a dins d'un d'aquells autocines. Que el taxi us deixi a dins i està a l'esquerra. Local acollidor, barat i que sobretot pots escoltar (i veure) música en directe. Rollo underground i de música experimental. Hi trobes el prototip "cinemes verdi" ulleres negres i gruixudes de pasta, converses psicoestètiques... Preus molt raonables.

Bars canalles

Maggies: situat a Ritan gong "yuer" nan "mer". Aquest és un bar d'aquells, però que està bé per anar-hi a fer una birra cap a les 2 a 3 (més tard no gaire res). Has d'esquivar a les noies, pq sinó acabaràs pagant unes quantes copes de més!

Den: Al Gong Ren bei "mer", entre la zona del mix i Sanlitun. L'embaixada mongola... El lloc on acabes cada nit per fer l'última perquè està obert 24 hores. Una experiència.

Les discos s'ha de pagar, però sempre pots regatejar una mica i si hi vas amb noies, doncs dir que si no entrem tots no entra cap (a la majoria de llocs les noies ho tenen gratuït).

Au, diria que ja està. Per més detalls, aneu-hi i comproveu-ho!

No comments: