Tuesday, April 24, 2007

Es mes llarg del que sel.lava!



I si, per fi, i pocs dies abans d'acabar el meu particular viatge he anat a la Gran Muralla de la Xina. Realment es llarga i dura (broma facil!), pero bromes apart, la veritat es que impressiona bastant, perque miris on miris no veus el final. A mes va resseguint la carena, fet que encara la fa mes espectacular.

Com sabreu aquesta es va construir durant diverses dinasties xines (no mongoles, manxus, etc) per tal de protegir-se dels "barbars" del nord. Pero aixo es cert a mitges, realment us podeu imaginar un exercit prou potent per vigilar 4000 km de muralla? La muralla va servir sobretot per moltes altres coses, per exemple com una autopista primitiva que connectava tot el nord de la cultura xinesa, una autentica barrera natural per evitar que els remats del "barbars" nomades es mengessin els camps dels xinesos sedentaris, o be com a sistema de comunicacions a base de senyals (recordeu el senyor del anells com s'avisen?), etc.


Doncs si, la visita ha estat molt guapa i interessant. Estar assentat alli i intentar imaginar els exercits assentats per alla, els mercaders comerciant, com nassos ho van construir... un autentic plaer. Si em de ser sincers podem dir que hem caminat poc, les pujades i baixades ens han fet desistir de l'aventura, realment es mooolt llarga!


Aixo si, per acabar, i renegant de qualsevol reminiscencia d'autenticitat, hem optat per un tobogan d'aquells que hi poses com un petit vehicle i baixes. Ara no recordo el nom, pero es un esport d'aquells olimpics. Ah! i com a apat hem anat (en Soldi, la Paula que se'n va el dijous, l'Hector i jo) a pescar uns peixos (d'una piscina) i ens el hem cardat, bonissims!

1 comment:

hanweilong said...

Eis....
realment genial... no hi ha paraules per la gran muralla a pesar que no pogués evitar l'atac dels "barbars" del nord... Genghis Khan era massa dragon Khan...
El proper cop hem de coincidir a Xina... o al Sudest... a quina ciutat ens hem d'instal.lar???